Un moldovean intenționa să ajungă în Franța cu mii de țigarete ascunse

Un moldovean, în vârstă de 30 de ani, intenționa să ajungă în Franța cu mii de țigarete, ascunse într-o platformă pentru tractări auto. Captura a fost depistată datorită conlucrării între Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Serviciul de informații și Securitate (SIS).

Cazul a fost înregistrat în data de 25 noiembrie 2020, la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați.

Pe sensul de ieșire din țară, supus controlului a fost un ”Mercedes Sprinter”, ce tracta o platformă pentru transport auto.

Șoferul se deplasa cu un microbuz, ce tracta o platformă pentru transport auto,  din Republica Moldova în Franța. Bărbatul a declarat în scris că nu are bunuri ce necesită a fi prezentate la controlul vamal.

În urma controlului efectuat în baza informațiilor oferite SIS, vameșii și polițiștii de frontieră au depistat circa 19 000 de țigarete de diverse mărci, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Acestea erau ascunse într-un spațiu greu accesibil, amenajat prin modificarea construcției remorcii.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar remorca a fost indisponibilizată.

Serviciul Vamal continuă investigațiile în scopul elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

 


Preluat de la: Publika.md