Un militar al Armatei Naționale a fost admis la Colegiul Forțelor Aeriene Regale Britanice Cranwell

Avem cu ce ne mândri! Un militar al Armatei Naționale, locotenentul Alexandru Prodan, a fost admis la Colegiul Forțelor Aeriene Regale Britanice Cranwell. Tânărul, născut în satul Târnova, raionul Dondușeni, va efectua un stagiu de șase luni în Marea Britanie, studiind arta militară într-una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din Europa, care în acest an îşi marchează centenarul. Printre absolvenții colegiului se numără prințul Charles, prințul William, precum și fostul premier Winston Churchill.

Alexandru Prodan are 24 de ani, a absolvit Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” din Chișinău. Încă din compilărie, el visa să devină pilot.

Alexandru a studiat la Liceul „Alexei Mateevici” din Dondușeni, apoi a făcut serviciu militar în Garda de Onoare a Armatei Naţionale. După absolvirea Academiei Militare, Alexandru Prodan a devenit primul militar moldovean admis la Colegiul Cranwell. Tânărul spune că s-a pregătit intens, la fel ca astronauţii.

La mijlocul lunii, Alexandru va pleca la Londra, pentru a începe cursurile la Colegiul Forţelor Aeriene Britanice, unde studiază anual o sută dintre cei mai buni militari din Europa.

Militarul moldovean spune că regulile de comportament la această prestigioasă instituţie sunt foarte stricte.

În Armata Națională sunt circa 6.500 de militari în termen. Alte 2.000 de persoane sunt angajați în cadrul Ministerului Apărării. Potrivit oficialilor, dotarea armatei cu tehnică şi armament nu este principalul indicator al eficacității.


Preluat de la: Publika.md