Un judecător, un procuror, un vicedirector de spital și un consilier local, amendați cu 9 000 de lei

Un judecător de la Curtea de Apel Chișinău, un procuror din cadrul Procuraturii Cahul, un vicedirector al Spitalului Clinic din Bălți și un consilier local din raionul Cahul au fost sancționați cu amenzi în cuantum de 9 000 de lei pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale. 

Totodată, potrivit ANI, în perioada 10-15 august, a fost pornită o cauză contravențională pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale de către un primar din raionul Cahul.

În perioada vizată, ANI a emis și 7 acte de constatare. Un primar din raionul Rezina și un director de grădiniță din raionul Cahul fiind documentați pentru conflict de interese. Iar un angajat al Serviciului Vamal și doi consilieri din cadrul Consiliului satului Fundurii Vechi din raionul Glodeni și comuna Chioselia din raionul Cantemir sunt cercetați pentru încălcarea regimul juridic a incompatibilităților de funcție.

Totodată, au fost întocmite alte 2 procese verbale pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către un inspector din cadrul Serviciului Vamal și de un angajat din cadrul APL Rotunda din raionul Edineț.

 


Preluat de la: Publika.md