Coreea de Sud se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri cu coronavirus

Coreea de Sud se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri cu coronavirus, doar duminică înregistrându-se 279 de cazuri – un record al raportărilor zilnice în ultimele cinci luni. Cele mai multe cazuri au fost identificate în cadrul unei biserici al cărei lideri este un critic vehement la adresa măsurilor președintelui Moon Jae-in.

Cel puțin 193 dintre noile cazuri au fost inregistrate în cadrul Bisericii Sarang Jeil, potrivit autorităților din Seul.

Președintele Moon a avertizat că această cifră ar putea crește, deoarece oficialii din domeniul sănătății se grăbesc să-i testeze pe toți cei 4.066 membri ai bisericii.

Pastorul, în vârstă de 63 de ani, este de ani buni un critic al președintelui, organizând mai multe mitinguri anti-guvernamentale la Seul. La sfârșitul săptămânii trecute, a încălcat regulile de izolare participând el însuși la o astfel de întrunire.

Jun Kwang-hoon le-a spus adepților săi că este „un gest patriotism să fie uciși de coronavirus”, iar „cei care au contractat deja aceast[ boală se vor vindeca dacă participă la demonstrațiile anti-guvernamentale”, scrie digi24.ro.


Preluat de la: Publika.md