Un gol, definiţia carierei. Juliano Belletti şi-a amintit de finala UCL din 2006

Fostul fotbalist al Barcelonei, brazilianul Juliano Belletti, şi-a amintit de finala Ligii Campionilor din 2006, care i-a marcat cariera. Formația catalană a învins atunci pe Arsenal Londra cu 2-1, iar fundașul-dreapta brazilian a înscris golul decisiv. Belletti, care și-a agăţat ghetele în cui în 2011, spune că acea seară de la Paris ocupă un loc aparte în inima sa.

”Cariera mea de 20 de ani s-a focusat în acel gol din finala Ligii Campionilor. La evenimente sunt prezentat drept Belletti, cel care a marcat golul pentru Barça în finala Ligii Campionilor. Am cucerit 22 de trofee în trei țări cu 11 cluburi, însă acel gol și importanța lui mi-au marcat viața pentru totdeauna”, a povestit fostul fotbalist, Juliano Belletti.

Belletti a jucat 103 meciuri în tricoul lui FC Barcelona, dar golul din meciul cu Arsenal a fost singurul marcat de brazilian la gruparea ”blau-grana”.

”Nu m-am gândit niciodată că voi intra pe teren și nici măcar nu speram să câștigăm în final, mai ales că eram conduși cu 0-1. Toți aveau impresia că Rijkaard va introduce un atacant, însă el m-a trimis pe mine la încălzire”, a spus fostul fotbalist, Juliano Belletti.

Belletti spune că a fost un vis să joci într-o echipă cu Ronaldinho, Eto’o, Xavi sau Deco.

”Ronaldinho și Deco m-au ridicat și mi-au zis că o merit și că anume eu trebuia să marchez. A fost o senzație uluitoare. Mulți spun că a fost un gol norocos, însă eu cred că pentru a avea parte de șansă trebuie să depui foarte mult efort. Atunci când ți se va ivi ocazia, trebuie să fii gata să profiți de ea”, a menționat fostul fotbalist, Juliano Belletti.

În cariera sa, Juliano Belletti a mai jucat la cluburi mari precum Fluminense Rio de Janeiro, FC Villarreal și Chelsea Londra. În tricoul echipei naționale a Braziliei, fundașul lateral-dreapta a jucat 24 de meciuri și a devenit campion mondial în 2002.


Preluat de la: Publika.md