Un gimnaziu din Moldova construiește o sală pentru studii în aer liber

Peste 100 de elevi de la gimnaziul din satul Ciuciuieni, raionul Sângerei, vor face lecţii în aer liber în noul an şcolar. Aceştia vor avea la dispoziţie un spaţiu special amenajat în curtea instituţiei de învăţământ. Decizia a fost luată de conducerea gimnaziului, pentru a reduce riscul de infectare cu noul tip de coronavirus.

Noua sală pentru studii seamănă mai degrabă cu un foişor decât cu o clasă: nu are pereţi, uşi sau ferestre, ci doar acoperiş! Construcţia este gata în proporţie de 70 la sută. Vor mai fi aduse bănci şi va fi pus decorul. Primele lecţii încep în 1 septembrie.

„Sala va fi amenajată cu 12 bannere care vor conţine informaţii pentru 12 discipline de studii. Şi aceste bannere vor fi şi un suport didactic pentru elevi. Aici va fi o tablă vom avea mobilierul şcolar şi multe, multe flori.”, a comunicat directorul gimnaziului din satul Ciuciuieni, Angela Albu.

Totuşi, majoritatea orelor se vor desfăşura în clasele obişnuite din incinta gimnaziului, spune directoarea instituţiei.

„Am hotărât ca fiecare clasă să promoveze cel puţin o oră pe zi, şi în acel moment să igienizăm, şi să dezinfectăm sala de clasă în care ei au învăţat pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus.”, a menționat directorul gimnaziului din satul Ciuciuieni, Angela Albu.

Profesorii speră ca iniţiativa să fie pe placul elevilor.

„Sala asta de clasă în aer liber este o oportunitate de a diversifica activităţile educaţionale. Câte o oră trecut de la mediul clasic obişnuit, la mediul clasic în aer liber o să facă bine şi elevilor şi profesorilor.”, a afirmat profesoara, Tatiana Moroz.

„În contextul pandemic în care ne aflăm ei nu vor fi supuşi riscului. Şi noi ca părinţi vom fi liniştiţi acasă.”

„Fiecare elev va fi bucuros să petreacă o oră în aer liber. Suntem mulţumiţi.”

Pentru amenajarea clasei în aer liber s-au cheltuit în jur de 50 de mii de lei. O parte din bani a fost alocată de la bugetul instituţiei de învăţământ, iar restul sumei constituie contribuţia părinţilor şi a unor donatori străini.


Preluat de la: Publika.md