Un eurodeputat ungar, anti-gay și membru fondator al partidului lui Viktor Orban, a participat la orgia sexuală gay întreruptă de poliție în Bruxelles

József Szájer, membru fondator al Fidesz, partidul premierului maghiar Viktor Orban, a admis, marți după-amiază, într-o declarație, că a participat la petrecerea din Bruxelles, întreruptă de poliție, relatează telex.hu. Acesta spune că nu a consumat droguri și își exprimă regretul că nu a respectat măsurile de protecție împotriva pandemiei. József Szájer spune că este o greșeală personală pentru care nu trebuie judecat partidul său.

Reamintim că poliția belgiană a oprit vinerea trecută o orgie gay, cu 25 de participanți, la sesizarea unor locatari din clădirea în care avea loc. Poliția a constatat că participanții au încălcat reglementările privind numărul maxim (4) de oameni care se pot aduna în pandemie. József Szájer a fost prins în timp ce încerca să fugă pe burlanul clădirii, potrivit publicației la Derniere Heure, iar parchetul belgian a anunțat că asupra sa a fost găsită o punguță cu droguri.

József Szájer, eurodeputat al partidului Fidesz din Ungaria, aflat la guvernare, și-a anunțat, duminică, demisia din Parlamentul European, începând cu 31 decembrie, scrie Hungary Today.

Szájer, în vârstă de 59 de ani, a declarat că demisia sa i-a fost transmisă duminică lui David Sassoli, președintele Parlamentului European, adăugând că decizia vine după o „perioade lungă de reflecție”.

Acesta a mai precizat că demisia sa nu are legătură cu dezbaterea europeană actuală, subliniind că susține poziția guvernului de la Budapesta.

József Szájer este membru fondator al Fidesz și a fost parlamentar în Legislativul maghiar. Între 1994 și 2002, acesta a fost liderul grupului Fidesz din Parlament. El spune că vrea să se retragă din viața politică.

Szajer este considerat un apropiat de încredere al premierului Orban. În ultimii 11 ani, a fost și vicepreședinte al Partidului Popular European.

El a jucat un rol cheie în menținerea lui Fidesz în grupul politic al popularilor europeni, în ciuda criticilor acerbe. Este considerat autorul unei modificări din Constituția maghiară care spune că o căsătorie poate fi oficiată doar între un bărbat și o femeie.

József Szajer este căsătorit cu Tunde Hando, fost președinte al Oficiului Judiciar Național, acum judecător al Curții Constituționale.

 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie