Un englez își înregistrează barul ca religie, ca să poate ține deschis în pandemie

Proprietarul unui bar din orașul Nottingham a făcut o cerere prin care vrea să-și schimbe activitatea și să devină cult religios, pentru ca să poată să funcționeze în timpul pandemiei de coronavirus.

El se așteaptă ca, începând din 2 decembrie – când expiră carantina la nivel național și intră în vigoare măsuri pe 3 niveluri – să poată să deschidă barul, deoarece în timpul restricțiilor de gradul 3 lăcașurile de cult pot fi frecventate, chiar dacă numai de către cei care formează o familie sau o bulă. 

Însă, pentru ca autoritățile să-i permită formarea religiei, James Aspell are nevoie ca oamenii să se înscrie în congregația lui. Membrii pot să devină „iepuri credincioși” sau „reverend al iepurilor celor drepți”.

El spune totuși că nu va deschide barul, dacă autoritățile locale îi vor respinge cererea de a deveni cult religios, scrie digi24.ro.

Potrivit presei locale, începând de săptămâna viitoare, el va aduna cererile de înregistrare ale membrilor și încă se mai gândește cum se va practica religia sa. Însă, pe rețelele sociale, gestul său a fost primit cu bucurie și descris ca „genial”.

O persoană a scris că „este singura religie cu care aș fi de acord”, în timp ce o alta a scris că „m-aș împărtăși cu tequila în fiecare zi”.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie