Un elicopter militar rusesc s-a prăbuşit în Crimeea: Doi morţi

Un elicopter Mi-28 al armatei ruse s-a prăbuşit vineri în cursul unui antrenament în Crimeea anexată, provocând moartea celor doi piloţi ai săi, a anunţat Ministerul rus al Apărării, care privilegiază pista unei defecţiuni tehnice, potrivit AFP, citează Agerpres.

„Astăzi, în timpul unui zbor de antrenament planificat în districtul Djankoi, în Crimeea, un elicopter Mi-28 s-a prăbuşit, fără muniţie la bord. Cei doi piloţi au murit. Cauza preliminară este o defecţiune tehnică, a declarat ministrul într-un comunicat, asigurând că „nu există pagube la sol”.

Mi-28 este un elicopter de atac multirol conceput pentru a distruge vehicule blindate şi concentrări de trupe, atât ziua, cât şi noaptea. Echipajul său este format din două persoane.

Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014, este cu regularitate lovită din vara trecută de atacuri atribuite Kievului, care în general nu le revendică.

Mai multe explozii au avut loc în instalaţii militare ruseşti în Crimeea. Baza militară de la Djankoi a fost astfel grav afectată în august 2022 de explozia unui depozit de muniţii, care a provocat un exod al turiştilor.

Ministerul ucrainean al Apărării afirmase în martie că rachete de croazieră ruseşti Kalibr fuseseră distruse la Djankoi într-o explozie, ceea ce Moscova a dezminţit, declarând că respinsese atacul unor drone.


Preluat de la: Publika.md