Un dig de protecţie de pe malul râului Durleşti a cedat. Reacţia primarului Capitalei (FOTOREPORT)

Incident pe strada Grîului din sectorul Buiucani al Capitalei. Un dig de protecţie de pe malul râului Durleşti a cedat. Se întâmplă după ce în vara anului trecut au fost executate lucrări de curăţare şi adâncire a albiei râului, în perimetrul străzilor Gh. Codreanu şi intrarea din CIE Moldexpo.

Astăzi, însă, un martor ocular a suprins o imagine dezolantă în preama staţiei terminus a rutei de microbuz 174. Pereţii din beton al albiei râului Durleşti s-au surpat.

Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, planşeele care au fost astăzi avariate au fost turnate în anul 2017. Pe pagina sa de Facebook, edilul mai menţionează că proiectul dat a început în anul 2016, iar valoarea totală a acestuia a constituit 16 milioane de lei.

Totodată, în mesajul său, Ion Ceban a atras atenţia şi asupra faptului că porţiunea râului Durleşti curăţată în vara anului trecut nu are nicio legătură cu proiectul dat, care a fost semnat în anul 2016.

Amintim că la sfârşitul lunii iunie a anului trecut a fost dat startul lucrărilor de curăţare şi adâncire a albiei râului Durleşti, în perimetrul străzilor Gh. Codreanu şi intrarea din CIE Moldexpo. Lucrările au fost efectuate cu scopul de a evita inundarea blocurilor din preajmă, în urma ploilor abundente. Bugetul total al lucrărilor de curăţare şi amenajare a albiei râului Durleşti a constituit 800 de mii de lei, bani din Fondul ecologic.


Preluat de la: Publika.md