Un deputat se află în autoizolare la domiciliu, fiind suspectat de infectare cu COVID-19

Cel puțin un deputat din R. Moldova este izolat la domiciliu, fiind suspectat că s-ar fi infectat cu COVID-19. Este vorba despre deputatul neafiliat Alexandru Oleinic, iar informația a fost făcută publică astăzi de către magistrata Liuba Șova de la Curtea Constituțională, scrie Ziarul National. 

Oleinic a contestat la Înalta Curte legea prin care Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului, dar nu este prezent la ședința de astăzi când sunt dezbătute toate sesizările legate de acest subiect.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a pus la îndoială faptul că cererea lui Oleinic trebuie examinată, în condițiile în care deputatul nu a venit la ședință și nici nu ar fi prezentat vreo cerere prin care își menține abordarea în raport cu actul respectiv.

Președintele ședinței de astăzi, judecătoarea Liuba Șova, a informat audiența că deputatul Alexandru Oleinic le-a spus magistraților de la Curtea Constituțională că nu poate fi prezent, pentru că „se află în izolare la domiciliu, cu suspiciuni de infectare” de COVID-19.

Amintim că, deputatul neafiliat Alexandru Oleinic a contestat asumarea de răspundere a Guvernului la Curtea Costituțională, la fel ca deputații PAS Sergiu Litvinenco și Veronica Roșca.

Recent, Parlamentul a anunțat că un angajat al secretariatului Comisiei pentru politică externă și integrare europeană a fost confirmat cu COVID-19. Acesta a fost internat, împreună cu întreaga sa familie, în spital. 

deschide.md


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie