Un convoi de camioane cu ajutor umanitar din partea Poloniei a ajuns în Moldova (VIDEO)

 

„Solidaritatea este unul dintre principiile-cheie pe care se bazează Uniunea Europeană și cooperarea europeană. Pandemia COVID-19 ne-a surprins pe toți nepregătiți. Suntem aici pentru a sprijini țara să  treacă de criza sanitară și, apoi, să diminueze din impactul ei economic. Uniunea Europeană va continua, prin pachetul „Echipa Europa” și prin Acordul de Asociere, să susțină Republica Moldova În toate domeniile. Astăzi țin să le mulțumesc medicilor din prima linie pentru dedicație, profesionalism și pentru grija față de sănătatea oamenilor”, a menționat ES Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene.

„Acest eveniment este o dovadă a faptului că cooperarea noastră este una adevărată. Împreună putem face lucruri frumoase și putem ajuta Republica Moldova în lupta cu COVID-19. Guvernul Poloniei a oferit ajutor umanitar în cele șase țări ale Parteneriatului Estic, fiind o componentă a Politicii Europene de Vecinătate. Vom continua șirul acțiunilor frumoase pentru bunăstarea cetățenilor”, a subliniat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk.

Anterior, Republica Moldova a mai beneficiat de donații din partea Republicii Polone. Este vorba de un lot de concentratoare de oxigen portabile, echipamente de protecție, măști de protecție, soluții dezinfectante, care au fost repartizate în spitalele republicane, municipale și raionale din țară.


Preluat de la: Publika.md