Un cetățean străin prins cînd vâslea cu mînile goale spre Moldova

Agenții de frontieră ucraineni l-au găsit pe bărbat vîslind în încercarea de a ajunge în Republica Moldova. Se pare că acesta ar fi plătit 4.200 de dolari pentru ca cineva să-l învețe cum să treacă ilegal frontiera.

Serviciul Frontierei de Stat a publicat imagini cu bărbatul de 39 de ani întins pe burtă pe salteaua gonflabilă, vîslind cu brațele.

Agenții l-au reperat pe fugar cu o dronă. Bărbatul a fost reținut, conform serviciului de frontieră într-un comunicat.

Înaintă să fugă, bărbatul din Dnipro a luat legătura cu o persoană pe o aplicație de mesagerie care a coordonat tentativa sa de fugă. Pentru asta bărbatul ucrainean a plătit 4.200 de dolari.

Serviciul de frontieră a precizat că banii erau pentru instrucțiuni de utilizare a saltelei. De asemenea, contra acestei sume de bani bărbatul era „învățat” cum să își depoziteze telefonul mobil și hainele de schimb.

Bărbatul plătise deja jumătate din bani în avans, au adăugat autoritățile. El este acuzat de tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar cazul său va fi adus în instanță, conform Insider.

Mii de bărbați au fugit din Ucraina în speranța de a scăpa de război. Serviciul de frontieră nu a precizat dacă bărbatul de pe saltea încerca să se eschiveze de la recrutare.

Mulți dintre cei care au evitat recrutarea au încercat să iasă din țară înot, pînă la 6.000 de oameni fiind găsiți pe malul românesc al rîului Tisa de la începutul invaziei rusești.


Preluat de la: Noi.md