Un centru de zi pentru copii din Capitală, jefuit. Hoții au furat bunuri în valoare de 400 de mii de lei

Un centru de zi pentru copii din sectorul Botanica a fost jefuit. Mai multe persoane necunoscute au intrat noaptea în clădire şi au furat bunuri în valoare de 400 de mii de lei.

Potrivit poliţiei, făptaşii au spart un geam şi au sustras mai multe calculatoare, monitoare TV dar şi alte obiecte de preţ.

Poliţiştii au fost anunţaţi despre acest caz de un bărbat în vârstă de 35 de ani, care activează la Asociaţia Creștin Ortodoxă Oastea Domnului. Acesta le-a comunicat că a plecat de la serviciu sâmbătă la ora 17:00, iar când s-a întors a doua zi a depistat că din incinta asociației lipseşte toată tehnica.

Am mers la centrul de zi pentru a afla mai multe detalii despre furt, dar angajaţii au refuzat să discute cu noi. Instituţia nu activează din 15 martie, odată cu instituirea stării de urgenţă. În preajmă se află şi câteva camere de supraveghere video. Proprietarii acestora ne-au spus că au auzit despre acest furt şi că au verificat dispozitivele pentru a vedea dacă pot ajuta la stabilirea făptaşilor, însă, nici urmă de hoţi.

„La moment ofiţerii de investigaţie şi urmărire penală întreprind toate măsurile şi acţiunile pentru a stabili şi identifica persoanele care au comis această infracţiune”, a comunicat ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei, Natalia Stati.

Suspecţii riscă până la zece ani de închisoare.


Preluat de la: Publika.md