Un câine ciobănesc, vândut la licitație cu suma record de 49.000 de dolari. De ce este atât de special

Un câine ciobănesc dintr-o rasă australiană, care încă nu a împlinit 2 ani, a fost vândut la o licitație cu suma record de 49.000 de dolari.

Potrivit digi24.ro, Eve este un Kelpie, un câine de lucru negru cu cafeniu, rasă pe care australienii o prețuiesc foarte mult și pe care o perfecționează în continuare. Eve a bătut recordul anterior de vânzare, care a fost de 35.200 de dolari, potrivit The Guardian.

Crescătorul Chris Stapleton a spus că 49 (primele două cifre din suma de vânzare) pare să fie noul lui număr norocos. În ziua în care a vândut-o pe Eve a împlinit 49 de ani de căsătorie.

Stapleton se aștepta să obțină în jur de 30.000 de dolari pentru Eve și a fost surprins de rezultat.

„Este un câine bun și așa trebuie să fie, pentru că ne-am ocupat de asta”, spune el.

Crescătorul a mai spus despre Eve că este foarte relaxată și docilă și că nu-i poate fi distrasă atenția pentru că nu este entuziasmată de prea multe lucruri.

„Este un câine foarte drăguț pentru că nu este hiperactivă și, atunci când ai nevoie de ea, este capabilă să ducă lucrurile la bun sfârșit. E câinele perfect”, a mai spus Stapleton.

Licitatorul Jason Pearce a spus că astfel de câini sunt la mare căutare acum: „Odată cu cererea vine și creșterea prețului, ca la orice marfă. Se ține cont de faptul că în piață există puțini câini de lucru cu adevărat capabili”.

Eve este învățată să lucreze cu oi, capre, dar și cu bovine, iar asta i-a atras foarte mult pe potențialii cumpărători. Câinele a ajuns acum la o crescătorie de oi din Oberon, destul de aproape de casa ei inițială.

Stapleton, care mai are aproximativ 20 de câini, inclusiv pui, spune că a iubit dintotdeauna aceste animale.


Preluat de la: Publika.md