Un bărbat care și-a pierdut ambele picioare și brațul drept a reușit să înoate 1 km în apă deschisă în scop caritabil

Un fost militar din Marea Britanie, care și-a pierdut ambele picioare și brațul drept în explozia unei bombe în Afganistan, a reușit să înoate 1 km în apă deschisă în scop caritabil, relatează BBC, citează digi24.ro.

Fostul pușcaș marin Mark Ormrod, decorat cu Ordinul Imperiului Britanic, a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat în 2007. Ormrod speră să depășească recordul mondial pentru cel mai rapid înot al unui triplu amputat și așteaptă confirmarea performanței sale. Bărbatul a spus că „nu i-a fost prea frig” și că „i-a făcut plăcere” să înoate.

Banii strânși vor merge către Reorg, o organizație caritabilă care ajută persoanele din forțele armate și serviciile de urgență care suferă de traume fizice și psihologice.

„Am fost foarte încântat: Ajutăm să schimbăm și să salvăm viețile oamenilor, să le dăm un nou scop și o nouă orientare”, a spus el.

„A fost incredibil. Am reușit să schimbăm sute de vieți datorită lui Mark și a eforturilor sale”, a spus și Sam Sheriff, fondator al Reorg.

În luna martie, Ormrod a strâns peste 150.000 de lire sterline într-o cursă de 5 kilometri, cu ajutorul unor proteze. În luna mai a mai înotat o dată, iar în octombrie a făcut ocursă nocturnă de 160 de kilometri cu bicicleta.


Preluat de la: Publika.md