Autocar cu 47 de pasageri, implicaţi într-un GRAV accident în Bucureşti. O persoană a decedat, iar 22 sunt rănite (FOTO)

Un accident teribil s-a produs în pasajul Unirii, o zonă aglomerată din centrul Bucureştiului. Un autocar care transporta 47 de pasageri, cetăţeni greci, a rupt limitatorul de înălțime și a fost grav avariat. O persoană a murit după ce a suferit un stop cardiac, iar alte 22 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme. Cel puţin una dintre viotime se află în stare critică. 

Potrivit presei de la Bucureşti, car citează autorităţi, se pare că șoferul mergea pe prima bandă și în momentul în care a vrut să treacă prin pasaj a lovit limitatorul de înălțime. Din primele informații rezultă că șoferul conducea cu aproximativ 40-50 km/ oră.

Imediat după accident au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenţie – ambulanţe, maşini SMURD, poliţie, jandarmerie. 

La scurt timp după tragedie, o echipă de la Ambasada Greciei la București s-a deplasat la locul accidentului și apoi la spitalele unde sunt tratați cetățenii greci răniți în accidentul din Pasajul Unirii. Oficialii Ambasadei rămân la spitale pentru a oferi toată asistența posibilă răniților, arată un comunicat al misiunii diplomatice.

Poliţia română a iniţiat un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

 


Preluat de la: Publika.md