Un alt sondaj, cu alte cifre. Pe cine ar vota moldovenii la alegerile de duminică

La alegerile de duminică Igor Dodon ar obţine peste 36 la sută din voturi, iar Maia Sandu aproape 27%, arată studiul făcut de Fondul Opiniei Publice „FOP”. Al treilea în top ar fi Renato Usatîi, cu 7,7 % din sufragii. Violeta Ivanov are 3,4 procente din voturi, la fel ca şi Andrei Năstase, iar Octavian Țîcu, un procent. Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu nu ar acumula nici măcar un procent. 

Peste 15 la sută sunt indecişi, iar aproape cinci la sută nu vor merge la vot sau sunt împotriva tuturor candidaţilor. Sondajul a fost realizat de Fondul Opiniei Publice la solicitarea Public Media, pe un eșantion de 2171 de persoane și are o marjă de eroare de 2,1 la sută.

În cadrul sondajului au fost analizate exclusiv datele celor care știu deja pentru cine vor vota. Astfel, dintre cei deciși, pentru Igor Dodon ar vota peste 46 la sută. 33,3 la sută, pentru Maia Sandu și aproape 10 la sută, pentru Renato Usatîi. În acest clasament, Andrei Năstase și Violeta Ivanov sunt la egalitate, cu 4,2 la sută din sufragii. Octavian Țîcu ar lua 1,2 la sută din sufragii, Dorin Chirtoacă 0,7 și Tudor Deliu, 0,6.

Respondenții au fost chestionați de operatori care au mers la anumite adrese sau prin telefon. Datele au fost colectate în perioada 17 – 24 octombrie, iar Comisia Electorală Centrală a fost anunțată despre acest sondaj. Reprezentanții companiei au refuzat să ne ofere informații despre costul efecturării sondajului.


Preluat de la: Publika.md