Moldovenii cu cetăţenie română pot intra în ţara vecină fără să mai stea în carantină

Moldovenii cu cetăţenie română pot intra în ţara vecină fără să mai stea în carantină timp de două săptămâni. Bucureştiul a scos ţara noastră din lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Hotărârea a fost aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență şi intră în vigoare începând de mâine.

Moldovenii care deţin doar paşaport moldovenesc, au, însă, în continuare, interdicţia de a intra în ţara vecină, aşa cum prevede o hotărâre anterioară a autorităţilor române. Excepţie fac moldovenii care au membri de familie de naţionalitate română, cei care posedă un permis de şedere peste Prut, persoanele care se deplasează în interes profesional sau la studii, membri ai misiunilor diplomatice, dar şi cei care ajung cu scop de tranzitare.

Atât cei cu paşaport românesc, cât şi moldovenii care au dreptul să intre pe teritoriul României, nu vor sta în carantină doar dacă în ultimele 14 zile nu au fost în țări din zona cu risc epidemiologic ridicat. În această listă figurează 30 de state, printre care Spania, Belgia, Franţa, Irlanda, Cehia şi Marea Britanie.


Preluat de la: Publika.md