Un adolescent a fost găsit mort într-o maşină, cu câinele său în brațe, după ce a încercat să scape de incendiile de vegetație din Oregon

Un adolescent în vârstă de 13 ani a fost găsit mort într-o maşină, cu câinele său în brațe, după ce a încercat să scape de incendiile de vegetație din Oregon. Familia crede că băiatul ar fi încercat să se ascundă în mașină pentru a se salva din calea flăcărilor, transmite digi24.ro.

Wyatt Tofte a murit marţi în incendiile din Oregon. Și bunica sa, Peggy Mosso, a avut parte de același sfârșit tragic. Femeia a fost descoperită tot într-o mașină care a luat foc, chiar sub privirile fiicei care a încercat să o salveze.

„Familia noastră este devastată de pierderea lui Wyatt şi a bunicii. După îndelungi căutări, Wyatt a fost găsit într-o maşină cu câinele în braţe, dar, din păcate, nu a reuşit să scape de incendiu. Familia noastră apreciază sprijinul pe care le-am primit de la toată lumea în timpul acestei teribile tragedii”, a transmis familia.

O jumătate de milion de persoane au fost vizate de ordine de evacuare ca măsură de precauţie în urma extinderii incendiilor. În funcţie de gradul de pericol, instrucţiunile de evacuare variază de la pregătirea bunurilor şi documentelor esenţiale până la părăsirea imediată a locuinţelor, potrivit Agerpres.

Peste 400.000 de hectare au fost mistuite de flăcări în Oregon unde trei decese au fost confirmate de serviciile de urgenţă care caută alte zeci de persoane date dispărute.

Peste 20.000 de pompieri sunt desfăşuraţi în lupta cu incendiile de vegetaţie care au devastat în ultimele zile Coasta de Vest, de la graniţa dintre Statele Unite şi Canada până la frontiera cu Mexicul.

Şaisprezece decese asociate incendiilor de vegetaţie au fost înregistrate săptămâna aceasta în California, Oregon şi statul Washington.


Preluat de la: Publika.md