Liderul PAS, Maia Sandu, la "Primele Știri": Pandemia a fost gestionată prost

Pandemia de COVID-19 a fost prost gestionată de către autorităţile de la Chişinău. Declaraţia aparţine liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care ieri seara a fost în platoul Primelor Ştiri de la PRIME.

„- Cum vi se pare că a fost gestionată această pandemie cu resursele pe care le avem?
– Prost. Am văzut situaţii în care spitalul era desemnat spital să trateze bolnavi cu COVID şi nu aveau nici o mască sau aveau măşti pentru 10 oameni. Spitalele s-au transformat în focare de infecţie, dacă se evita această situaţie noi nu aveam astăzi acest număr extreme de mare. Nici astăzi nu se testează suficient”, a declarat liderul PAS, Maia Sandu. 

Liderul PAS a mai declarat că puterea a ignorat orice inițiativă a opoziției în vederea combaterii crizei pandemice.

„Deci la fiecare iniţiativă cu care am venit şi am calculate costurile de odată răspunsurile au fost arogante şi lipsite de orice interes. Şi evident că cineva trebuie să îşi asume responsabilitatea. Ei nu au vrut să fie incluzivi şi nu au vrut să participăm cu toţii. De fiecare data ne-au spus că noi ştim ce trebuie de făcut, noi avem teste, nu trebuie aşa multe teste”, a spus Maia Sandu. 

Am încercat să luăm legătura cu purtătorul de cuvânt al premierului, Boris Harea, pentru a comenta declaraţiile Maiei Sandu, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Până la ora actuală, în ţara noastră au fost înregistrate 1114 decese şi peste 42 de mii de îmbolnăviri de COVID-19, dintre care 31 în rândul angajaţilor din sistemul medical.


Preluat de la: Publika.md