Ultima oră! Marina Tauber rămâne fără imunitate parlamentară: Cererea Procurorului General, aprobată la oră târzie

Cu votul a 57 de deputați, Parlamentul a aprobat proiectul de hotărâre privind ridicarea imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber.

„A fost întocmit un proiect de hotărâre privind ridicarea imunității deputatei Marina Tauber, cu următorul conținut: Parlamentul adoptă prezenta hotărâre: se acceptă cererea PG interimar din 13 martie 2014. Se încuviințează ridicarea imunității parlamentare în vederea trimiterii cauzei penale în instanța de judecată în privința deputatei Marina Tauber, pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art.303, al.3 din Codul penal „amestecul în înfăptuirea justiției”, a precizat președinta Comisiei juridice, Veronica Roșca.

Înainte de votul deputaților, Marina Tauber a ieșit la tribuna Parlamentului, cu o luare de cuvânt: „Această cauză e un sfârșit și pentru Procurorul General și pentru actuala guvernare”.

 

Procuratura Generală a cerut ridicarea imunității deputatei Marina Tauber. Cererea a fost adresată Parlamentului de către Procurorul General interimar, Ion Munteanu.

Circul de prost gust cu ridicarea imunității mele a fost organizat ca nimeni să nu atragă atenția la acest raport penibil al domnului Recean”. Aceasta este reacția deputatei Marina Tauber, după ce Procuratura Generală a venit cu o solicitare în acest sens, către Parlament.

În dimineața zilei de 1 mai 2023, Marina Tauber a fost reținută pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce intenționa să zboare spre Israel și escortată la izolatorul CNA.

Înainte de a pleca, Tauber declara într-un live pe Facebook că deplasarea sa este legată de un tratament și că revine.

Avocații Marinei Tauber au calificat reținerea clientei lor drept un abuz motivat politic, având legătură cu rezultatele primului tur al alegerilor din Găgăuzia, cât și intenția de a organiza un miting pașnic în capitală, în data de 7 mai.

Partidul Politic „Șor” este declarat neconstituțional. O decizie în acest sens a fost pronunțată de magistrații Înaltei Curți.

În noiembrie, Curtea Constituțională anunța că sesizarea privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor” se află spre examinare. Astfel, au fost solicitate opinia Partidului „Șor”, dar și a autorităților.

Deputații Partidului Șor vor continua să își exercite mandatele în calitate de deputați independenți, fără dreptul de a se afilia la alte fracțiuni parlamentare, după lichidarea formațiunii.


Preluat de la: Unimedia.info