UE și-a exprimat suportul pentru Republica Moldova în procesul de vaccinare anti-COVID-19

Reprezentanții Comisiei Europene sunt gata să colaboreze cu țară noastră în procesul de asigurare cu vaccin anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut în cadrul unei ședințe în format de video-conferință.

Totodată, Tatiana Zatîc, a dat sigurări că Moldova este pregătită să recepționeze dozele de vaccin și că există condiții adecvate de stocare a vaccinului la temperaturi de – 70°C și – 20°C.

„Republica Moldova este pregătită să recepționeze dozele de vaccin. În acest sens, a fost aprobat Planul Național de imunizare anti-COVID-19, a fost definitivat procesul de distribuție logistică la nivel national și regional, fiind stabilite punctele de vaccinare și categoriile de persoane care vor fi vaccinate prioritar, există condiții adecvate de stocare a vaccinului la temperaturi de – 70°C și – 20°C și sunt reglementate toate procedurile de autorizare și import ale vaccinului.”, a spus secretarul de stat al MSMPS, Tatiana Zatîc .

Menționăm că Republica Moldova va beneficia de vaccin anti-COVID-19 prin intermediul platformei COVAX, care va acoperi 20% din populație, cât și prin procurări și donațiile care vor fi recepționate, astfel fiind asigurată cu vaccin încă 50% din populație.

Totodată, România a anunțat despre intenția de a acorda cu titlu gratuit Republicii Moldova 200 de mii doze de vaccin anti-Covid.


Preluat de la: Publika.md