Turiștii nu sînt dornici să călătorească în capitala Franței

Mai sînt doar cîteva zile pînă la deschiderea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris. Reprezentanții industriei turismului au sperat că viitorul festival sportiv va atrage foarte mulți oaspeți. Cu toate acestea, se pare că în acest sezon turiștii nu prea dau preferință Parisului, relatează euronews.

Potrivit proprietarului unui hotel de la poalele muntelui Montmartre, în luna iunie au fost rezervate doar 50% din camere. Deocamdată tendința se menține. Oamenii nu sînt atrași nici măcar de oferte speciale și reduceri.

Aldrich Duval, director de hotel: „Cred că impactul Jocurilor Olimpice este contraproductiv, deoarece totul este foarte scump. Cred că li s-a explicat turiștilor că restricțiile de călătorie vor crea probleme, că prețul unui bilet de metrou se va scumpi de trei ori, că taxa turistică va crește de trei ori. În plus, la noi vreme este rea, de aceea vin mai puțini oameni”.

În luna iunie a anului trecut, hotelurile din Paris erau pline în proporție de 80-90%. Sectorul turismului se teme că situația nu se va îmbunătăți pe măsură ce se apropie Jocurile Olimpice.


Preluat de la: Noi.md