Turcia ridică interdicția de călătorie. Accesul în țară se va face pe baza unui consult medical

Se ridică măsura închiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime și a obligativității efectuării celor 14 zile de carantină la intrarea în Republica Turcia.

Potrivit unei circulare emise de Ministerul de Interne al Republicii Turcia, cu excepția interdicției impuse cetățenilor turci și cetățenilor străini de a intra, respectiv de a ieși pe cale rutieră dinspre/către Iran, toate celelalte restricții de intrare/ieșire pe cale aeriană/maritimă și rutieră impuse tuturor cetățenilor turci și străini sunt anulate.

La intrarea în Republica Turcia vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetățenilor turci și străini. 

În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19 vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sănătății va dispune măsurile necesare.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat miercuri ridicarea condiţionată a izolării impuse persoanelor în vârstă şi tinerilor în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

Erdogan a anunţat de asemenea o redeschidere a teatrelor şi sălilor de cinema – începând de la 1 iulie -, cu respectarea regulilor de igienă.

Turcia a ridicat la 1 iunie majoritatea restricţiilor impuse în lupta împotriva noului coronavirus, care s-a soldat cu peste 4.700 de morţi şi aproape 172.000 de contaminări, scrie antena3.ro.


Preluat de la: Publika.md