Trei deputaţi PAS au depus o sesizare la CC prin care cer interpretarea legii supreme în vederea autodizolvării Parlamentului

Trei deputaţi PAS caută cea mai rapidă cale pentru declanşarea anticipatelor. Mihai Popşoi, Dan Perciun şi Virgiliu Pîslariuc au depus o sesizare la Curtea Constituţională prin care cer interpretarea legii supreme în vederea elucidării posibilității autodizolvării Parlamentului. Aleşii vor să ştie dacă este posibil ca Legislativul să fie dizolvat prin adoptarea unei hotărâri în acest sens, cu voturile a două treimi din deputați.

Potrivit autorilor, din moment ce cu susținerea acestui număr de parlamentari poate fi modificată Constituția, de ce nu ar fi posibilă și dizolvarea Legislativului. Autorii sesizării mai spun că dacă două treimi din deputați doresc anticipate, atunci e clar că o majoritate parlamentară nu poate fi creată. 

„Această procedură de autodizolvare este prezentă în foarte multe ţări, inclusiv ţări ale Uniunii Europene. Ar fi oportun să nu aşteptăm luni întregi cu acest guvern în demisie, cu această instabilitate, dar să oferim posibilitatea deputaţilor să se autodizolve. Scutind cetăţenii de riscurile instabilităţii social-politice şi economice.”, a comunicat deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Mihai Popşoi.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie