Trasee turistice din Moldova mai puţin cunoscute, puse la dispoziţia tuturor pe o platformă online creată de un tânăr

Pandemia de coronavirus ne oferă posibilitatea să redescoperim ţara. Trasee turistice ştiute de puţini sunt puse la dispoziţia tuturor pe o platformă online creată de un tânăr. Aceasta te ghidează unde poţi călători prin ţară, în special în locuri neaglomerate, în sânul naturii.

Pe teleportravel.com putem găsi 10 itinerare diferite, prin păduri şi dealuri, care ne pot oferi o privelişte demnă de cele mai populare locuri turistice. De exemplu, într-o zi de duminică putem merge în căutarea satului pierdut – Nistreni, un traseu ce ar putea dura şase ore. Potrivit ghidului, prima oprire este la o fabrică de brânzeturi deschisă de un francez la intrarea în Horodişte. După ce mai prindem la puteri, pornim la drum. Ne aşteaptă o drumeţie în care vom descoperi o cascadă, un sanctuar şi locuinţe antice.

Platforma a fost creată în 2018 de Stas Balaur, dar din martie postările au devenit mult mai active. Perioada coincide cu cea în care a fost declarată starea de urgenţă, iar ulterior, unele restricţii au fost menţinute.

„Ideea noastră este ca oamenii să călătorească în locuri nepopulate, adică acolo unde să nu fie mulţi oameni, să nu fie aglomeraţie. Cred că este foarte convenabil. Nu stai acasă, desigur că trebuie să fii mai atent, dar poţi să ieşi la o plimbare frumoasă”, a menţionat Stas Balaur.

Acum, traseele pot fi accesate gratuit. Autorul ideii îşi doreşte însă ca pe viitor, acestea să fie vândute la preţuri simbolice. Astfel, bani ar ajunge şi la cei care au gândit itinerarele.

„Aceste tururi o să fie foarte ieftine, adică ele o să coste cinci euro, maxim 10. Noi credem că pentru Moldova asta este destul de convenabil şi nu e scump. Dacă sunt trei persoane care vor să pornească în drumeţie, câte 33 de lei asta e foarte ieftin”, a precizat fondatorul platfomei.

La dezvoltarea platformei online de turism muncesc în jur de 15 voluntari.


Preluat de la: Publika.md