Toţi participanţii la Jocurile Olimpice vizaţi de o anchetă

Obiectivul lor este să se asigure că persoanele care solicită acreditare nu constituie un risc pentru securitatea evenimentului, într-un context de ameninţare teroristă „foarte ridicată” în Franţa.

„Nu poate exista o acordare de acreditare din partea COJO atît timp cît nu va exista un rezultat al unei anchete de securitate. Este valabil pentru orice persoană, în afara spectatorilor”, a explicat Julien Dufour, şef al Serviciului naţional de anchete administrative de securitate (SNEAS), responsabil cu această misiune pentru Jocurile Olimpice.

În fruntea listei acreditaţilor se află 10.500 de sportivi şi sportive selecţionaţi pentru Jocurile Olimpice din perioada 26 iulie-11 august, 4.400 pentru Jocurile Paralimpice (28 august-8 septembrie), staffurile lor (antrenori, terapeuţi) şi aproximativ 26.000 de ziarişti.

Urmează apoi 22.000 de agenţi de securitate privată şi 45.000 de voluntari, chiar dacă nu toţi fac parte din obiectul unei anchete de securitate, obligatorie doar pentru cei care au acces la zone protejate.


Preluat de la: Noi.md