(foto) Au cules roadele muncii la Olimpiada Republicană de matematică: 60 de elevi, premiați în cadrul unui eveniment festiv

„Prezentă la evenimentul de premiere, Nadejda Velișco, secretar general în cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a felicitat participanții pentru performanțele individuale și eforturile depuse pentru a ajunge la acest nivel de excelență în matematică.

„Fiecare problemă rezolvată în cadrul acestei olimpiade este nu doar un exercițiu de calcul, ci și o oportunitate de a dezvolta gândirea critică și creativitatea”, a menționat Nadejda Velișco.

Olimpiada Republicană la Matematică este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 16 februarie – 27 mai 2024.

La cea de-a 67-a ediție a Olimpiadei Republicane la Matematică au participat 191 de elevi ai claselor 7-9 din întreaga țară. Premianții Olimpiadei sunt elevi ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Chișinău, Cimișlia, Criuleni, Drochia, Hîncești, Nisporeni, Strășeni”, comunică MEC.

Lista premianților Olimpiadei Republicane la Matematică 2024 poate fi accesată aici.


Preluat de la: Unimedia.info