Topul celor mai bogate femei din lume. Unele și-au construit singure imperii, altele au moștenit averi considerabile

Pe lista miliardarilor lumii, sunt câteva sute de femei. Fie că și-au construit singure imperii sau au moștenit averi considerabile, femei din toată lumea au intrat pe lista bogaților.

Pe primul loc în acest top este Francoise Bettencourt, o femeie de afaceri de origine franceză, puțin cunoscută publicului larg, dar cu o avere impresionantă: aproape 72 de miliarde de dolari. Este nepoata fondatorului L’Oreal și fiica lui Liliane Bettencourt, care la momentul decesului era la rândul ei cea mai bogată femeie din lume, ca moștenitoare a imperiului L’Oreal. A fost unul dintre principalii donatori după incendiul care a afectat catedrala Notre Dame în 2019, oferind peste 220 de milioane de dolari pentru lucrările de reconstrucție, scrie digi24.ro.

A doua cea mai bogată femeie din lume, cu o avere de 58,5 miliarde de dolari, este Alice Walton, președintele companiei Walmart din Statele Unite. Ea controlează cea mai mare companie de retail din lume, împreună cu frații ei, Rob și Jim.

Pe locul 3, o altă femei de afaceri care a făcut avere în principal moștenind banii: Julia Koch, soția lui David Koch, care a fost unul dintre cei mai bogați afaceriști din lume. Are o avere de peste 58 de miliarde de dolari, ca parte a conglomeratului fostului său soț.

Cu o avere de aproape 40 de miliarde de dolari, Jacqueline Mars se află pe poziția a patra a topului celor mai bogate femei din lume. Ea este nepoata fondatorului companiei de dulciuri Mars, pe care o controlează acum, alături de fratele ei, Jim.

Iar pe locul al cincilea este Miriam Adelson, cu o avere de 30 de miliarde de dolari, moștenită de la soțul ei, magnatul Sheldon Adelson, care a fost puternic implicat în lumea cazinourilor și jocurilor de noroc. Miriam este o personalitate controversată, fiind una dintre principalii donatori din campania lui Donald Trump pentru președinția Statelor Unite. Ea continuă să conducă imperiul de cazinouri al fostului ei soț.


Preluat de la: Publika.md