În plină iarnă, moldovenii se pregătesc pentru vacanța de vară. Agenţiile de turism abundă în oferte pentru sezonul estival 2023.

În plină iarnă, moldovenii îşi cumpără bilete şi fac rezervări pentru vacanţa de vară. Agenţiile de turism precizează că tendinţele au început din noiembrie, datorită preţurilor atractive. Cele mai solicitate destinaţii sunt Turcia, Bulgaria, Grecia şi Muntenegru, iar preţul unui bilet la mare porneşte de la 300 de euro.

Agenţiile de turism abundă în oferte pentru sezonul estival 2023.

„S-a început din luna noiembrie, nu ne-am aşteptat la acest val de rezervări pentru că de obicei se începe prin decembrie-ianuarie”, a spus DORINA ZDOROVEŢCHI, administrator agenţie de turism.

Datorită preţurilor accesibile şi zborurilor directe, Bulgaria, Grecia, Muntenegru şi Turcia sunt destinaţiile favorite ale turiştilor moldoveni.

„Putem merge în Turcia, Grecia cu autocar sau avion spre insula Creta, putem opta pentru Bulgaria, Muntenegru. În Turcia putem merge din aprilie, primul zbor e programat pentru 15 aprilie”, a spus DORINA ZDOROVEŢCHI, administrator agenţie de turism.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că unele hoteluri sunt deja rezervate în totalitate. În ultimii ani, moldovenii au inclus în lista lor de opţiuni estivale Spania şi Portugalia.

„Turiştii care optează pentru odihnă activă şi nu pasivă aleg destinaţii ca Spania şi Portugalia pentru a le explora, pentru a ieşi de pe teritoriul hotelului şi pentru a vizita pe lângă hotel altceva”, a spus TAMARA PODUBNÎI, reprezentat agenţie de turism.

Agenţiile îi sfătuiesc pe turişti să-şi programeze vacanţele de pe acum, deoarece preţurile rezervărilor cresc de la o zi la alta.

„La unele hoteluri era flash sale până în data de 30 noiembrie. După 30 noiembrie s-au ridicat cu 500 de euro sau chiar mai mult”, a explicat TAMARA PODUBNÎI, reprezentat agenţie de turism.

Vacanţa pe litoralul din Bulgaria costă cel puţin 200 de euro pentru o persoană, în Turcia – minimum 350, în Grecia – 450 de euro.


Preluat de la: Publika.md