Țîcu: PSRM a spălat un milion și jumătate de euro printr-un off-shore din Bahamas

Partidul Socialiștilor a spălat un milion și jumătate de euro printr-un off-shore din Bahamas. Acuzațiile vin din partea candidatului PUN la şefia statului, Octavian Țîcu. Acesta spune că banii ar fi fost folosiţi în campania socialiștilor pentru prezidenţialele din 2016, care l-au avut atunci drept candidat pe Igor Dodon.

Ţîcu afirmă că banii veneau prin intermediul ”Exclusiv Media”, firmă care aparține liderului fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță.

Contactat telefonic, ultimul ne-a declarat că subiectul este deja unul vechi şi că Procuratura nu a identificat nicio ilegalitate în acest caz.

Potrivit lui Țîcu, s-a împrumutat de la ”Exclusiv Media” și Petru Corduneanu, șef adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

OCTAVIAN ȚÎCU, candidat PUN la alegerile prezidențiale: ”A contractat de la Exclusiv Media un contract de 500 de mii de lei care însă spre deosebire de restul garniturii, nu au ajuns în totalitate acolo unde ar fi trebuit să ajungă, pentru că în dispoziția de plată, domnul Corduneanu indică doar 235 de mii de lei.”

Am încercat să obținem o reacție de la Petru Corduneanu, însă purtătorul de cuvânt al SPPS, Maia Angheni, ne-a cerut o solicitare oficială, la care nu am primit deocamdată un răspuns.

Un alt beneficiar ar fi, potrivit lui Țîcu, membrul CEC Vadim Filipov. Acesta s-ar fi împrumutat de la ”Exclusiv Media” cu 500 de mii de lei, bani care nu i-a indicat în declarația de avere.

Filipov ne-a spus la telefon că nu i-a declarat pentru că în momentul completării documentului, banii au fost restituiţi. Octavian Țîcu mai spune că membrii PSRM care s-au împrumutat de la ”Exclusiv Media” făceau tranzacțiile cu aprobarea lui Igor Dodon.

Purtătorul de cuvânt al staff-ului electoral al lui Igor Dodon, Ludmila Muntean, a catalogat declarațiile drept un nou episod de manifestare a conservelor oligarhice pentru a-l compromite pe candidatul independent la şefia statului.

 


Preluat de la: Publika.md