Tesla a fugit de poliție: Automobilul era setat la funcţia de autopilot

Autopilotul Tesla face o nouă gafă de proporţii. Automobilul a fugit de poliţie cu o viteză de 150 de kilometri la oră în timp ce şoferul dormea.

S-a întâmplat pe o şosea din Alberta, Canada. Potrivit presei locale, oamenii legii au început să urmărească maşina după ce au văzut că aceasta se deplasează cu viteză excesivă. Când poliţiştii au pornit girofarul, ceilalţi şoferi s-au dat din calea lor, dar Tesla a accelerat.

În tot acest timp, scaunele din faţă erau întinse şi atât şoferul, cât şi pasagerul, dormeau. În cele din urmă, conducătorul auto s-a trezit şi a tras automobilul pe dreapta. El are 20 de ani şi este învinuit de condus periculos. 

Acum doi ani, un şofer din Statele Unite, care tot a adormit la volan, şi-a pierdut viaţa după ce maşina sa Tesla a fost implicată într-un accident.  În 2019, o altă Tesla conducea de una singură pe o autostradă din statul american Massachusetts.

În tot acest timp, şoferul dormea şi nu auzea că era claxonat de ceilalţi participanţi la trafic. Automobilul se deplasa cu o viteză de 90 de kilometri pe oră. Producătorii au avertizat de mai multe ori că în pofida faptului că maşinile sunt dotate cu funcţia de autopilot, şoferii trebuie să rămână atenţi la trafic.


Preluat de la: Publika.md