IGSU continuă măsurile de prevenire contra COVID-19

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă informarea populației privind necesitatea respectării regulilor de protecție contra COVID-19. Activitatea de prevenire desfășurată de IGSU în toate regiunele Republicii Moldova are drept scop prevenirea răspândirii epidimiei prin informarea constantă a cetățenilor.

Astfel, pe parcursul săptămănii curente acțiunele de prevenire au avut loc în localitățile din raioanele Dondușeni, Edineț, Căușeni, Călărași Cimișlia și UTA Găgăuzia. Aici, salvatorii au difuzat mesajele de siguranță prin sistemul sonor, atenționând cetățenii despre riscurile infectării cu coronavirus de tip nou.

Angajații IGSU le-au înmânat oamenilor peste 120 pliante informative privind măsurile esențiale care pot preveni răspândirea infecției COVID-19, dar și au îndemnat populața să evite aglomerațiile, contactul cu persoanele care manifestă simptome de gripă sau răceală.

Totodată, oamenii au fost rugați să acopere nasul și gura când strănută, precum și să se spele cât mai des pe mâini cu apă și săpun sau să folosească dezinfectanți pe baza de alcool pentru igienizarea. Deasemenea, salvatorii au vorbit despre importanța purtării măștilor de protecție în transportul comun și locuri publice închise, dar și despre respectarea distanței sociale de minim un metru.

În total, în activitățile recente de informare au fost implicați peste 15 de angajați din cadrul IGSU cu 10 unități de tehnică. Acțiuni similare intreprinse de salvatori și pompieri în toate raioanele țării sunt organizate în suportul Campaniei lansate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu genericul „Ai grijă, oprește răspândirea COVID-19, salvează vieți”


Preluat de la: Publika.md