Terenul fostului Stadion Republican, la un pas de vînzare

În nota explicativă se menționează că negocierile asupra proiectului de acord s-au desfășurat în mai multe runde, din aprilie până în iulie. Șeful delegației moldovenești, secretarul general al Guvernului, Artur Mija, a parafat textul final al documentului și a semnat procesul-verbal al negocierilor la 3 iulie.

Acordul este planificat a fi semnat până la sfârșitul lunii iulie. Cu privire la preț, nota explicativă spune doar că acesta este convenit în conformitate cu legea din 2018 privind transferul acestui teren. Inițial, autoritățile intenționau să obțină 15 milioane de dolari din această afacere, apoi presa a relatat că prețul a crescut la 18 milioane de dolari.

Autoritățile intenționează să folosească acești bani pentru mai multe proiecte: crearea Centrului Universul pentru Artă și Cultură Contemporană; renovarea școlilor sportive din întreaga țară; studiul de fezabilitate și proiectarea viitorului Stadion Național. Pe teritoriul fostului stadion va fi amenajată o zonă de parc, pe lângă complexul Ambasadei SUA. De asemenea, toate costurile vor fi suportate de guvernul SUA.


Preluat de la: Noi.md