Țara care se aşteaptă să primească vaccinul anti-COVID 19 în câteva luni

Australia se aşteaptă să primească primele loturi de potenţial vaccin COVID-19 în ianuarie. Declarația a fost făcută de premierul Scott Morrison.

Morrison a declarat că guvernul său a încheiat un acord cu CSL Limited pentru fabricarea a două vaccinuri – unul dezvoltat de AstraZeneca (AZN.L) şi Universitatea Oxford şi altul dezvoltat în propriile laboratoare ale CSL, în colaborare cu Universitatea din Queensland, scrie Mediafax.

„Australia are nevoie de puţină speranţă. Astăzi facem un alt pas semnificativ pentru a proteja sănătatea australienilor împotriva pandemiei de coronavirus”, a spus Morrison.
Ministrul Sănătăţii, Greg Hunt, a declarat că oamenii de ştiinţă care conduc dezvoltarea ambelor vaccinuri au susţinut că dovezile recente arată că ambele vor oferi „protecţie pe mai mulţi ani”.

Morrison a declarat că CSL este de aşteptat să livreze 3,8 milioane de doze din vaccinul produs de AstraZeneca în ianuarie şi februarie anul viitor. În prezent, vaccinul este supus unor studii clinice în stadiu avansat în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Compania AstraZeneca este privită drept lider în cursa globală de a oferi un vaccin eficient pentru combaterea virusului.

Studiile clinice din a doua etapă pentru vaccinul dezvoltat de CSL urmează să înceapă la sfârşitul anului 2020, ceea ce înseamnă că cel mai devreme ar putea ajunge pe piaţă la mijlocul anului 2021.

În cazul în care ambele vaccinuri vor trece de studiile clinice, Australia va cheltui 1,7 miliarde de dolari pentru aproape 85 de milioane de doze, a spus Morrison.


Preluat de la: Publika.md