Sute de tone de apă potabilă vor fi livrate de Bobotează lăcașelor sfinte din Chișinău!

Ziua de 19 ianuarie marchează Botezul Domnului sau Boboteaza, moment care încheie sărbătorile de iarnă. Cu ocazia acestei sărbători, credincioșii primesc Agheasma Mare, care o pot consuma timp de opt zile consecutiv.

Astfel de Bobotează bisericilor din municipiul Chișinău le-au fost livrate peste 100 mii de litri de apă, care a fost pregătită pentru sfințire. Numită și Agheasmă Mare, aceasta va fi împărțită credincioșilor, care vor putea gusta din ea.

Alte circa 50 tone au fost livrate Mănăstirii Ciuflea,  iar câte 12 tone de apă vor fi livrate comunității religioase ,, Sf. Dimitrie cel Nou” din str. Pietrarilor, 2, bisericii ,,Tuturor Sfinților proslăviți pe meleagurile Moldovei” din strada Dimo, 2, între orele 9.00-17.00, parohiei ,,Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și Daniil Sihastru”, din strada Mihai Sadoveanu, 19, dar și parohiei ,,Sfinții Teodor și Teodora de la Sihla”, din strada Pușkin.

Autocisternele cu apă sunt amplasate în curțile bisericilor, iar după sfințire, fiecare credincios va putea să ia cantitatea necesară de apă sfințită.

 


Preluat de la: Publika.md