SUA: Angajați ai companiei de transport aerian a Rusiei, acuzați de contrabandă cu dispozitive electronice furate în valoare de 50 de milioane de dolari

 

O investigație demarată în Statele Unite a descoperit că foști și actuali angajați ai Aeroflot Airlines, compania națională de transport aerian rusă, au ajutat la introducerea de produse electronice furate în valoare de 50 de milioane de dolari în Rusia, relatează Business Insider.

Ancheta desfășurată de FBI, Biroul american de Vamă şi Protecţia Frontierelor și Departamentul de Poliție din New York, alături de alte agenții, acuză 10 persoane de contrabandă cu dispozitive electronice furate în valoare de 50 de milioane de dolari cu ajutorul unor angajați Aeroflot Airlines.

Printre dispozitivele furate se numără iPhone-uri, iPad-uri și ceasuri Apple.

O inspecție a bagajelor unor membri ai echipajului a descoperit aparate electronice în valoare de milioane de dolari, „multe dintre acestea” fiind furate, potrivit unui comunicat de presă al autorităților americane.

Agenții federai americani au arestat opt lideri ai rețelei de contrabandă luni după-masa, alți doi fiind căutați de autorități.

Departamentul de stat al SUA a revocat vizele a 113 angajați Aeroflot acuzați de implicare în schemă.

„Acuzații erau membri ai unei rețele internaționale de contrabandă care a folosit o rețea de operatori aici și în Rusia pentru a eluda legile și reglementările de export ale SUA”, au anunțat procurorii americani.

Aeroflot, una din cele mai vechi companii aeriene din lume, a raportat în luna august o pierdere de 485 de milioane de dolari.
 


Preluat de la: Timpul.md