Sondaj: Cine este cel mai potrivit candidat pentru funcția de președinte

Candidatul independent Igor Dodon este cel mai potrivit pentru funcția de președinte. Asta arată datele unui sondaj realizat de Intellect Group în colaborare cu Asociația obștească ”Spero”.

Potrivit cercetării, puțin peste 51 la sută dintre cei intervievați consideră că actualul președinte este cel mai bun pentru funcția de șef de stat. Pe locul doi s-a clasat candidatul desemnat de PAS, Maia Sandu. Ea este susținută de 23,1% dintre cetățenii chestionați.

Puțin peste cinci la sută dintre moldoveni au spus că Andrei Năstase este candidatul potrivit bun pentru a câştiga Președinţia, iar pentru Renato Usatîi au optat 3,1%.

Totodată, aproape 3 procente dintre cei intervievați consideră că Violeta Ivanov de la Partidul  „ȘOR” este cel mai potrivit candidat. Lista este încheiată de Octavian Țîcu de la PUN, de liberal-democratul Tudor Deliu și de fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă.

Peste șapte la sută dintre cei intervievați nu au optat pentru niciun candidat, iar în jur de patru procente nu ştiu cine este cea mai potrivită persoană să câştige alegerile prezidenţiale.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-9 octombrie, pe un eșantion de 1453 de oameni, marja de eroare fiind de 2,7 la sută.

Compania Intellect Group a efectuat cercetarea din surse proprii. Directorul firmei, Ian Lisnevschi, nu ne-a putut spune care sunt costurile acesteia.   


Preluat de la: Publika.md