Studiu: Omenirea trece prin cea mai severă criză de sănătate și criză economică de după Al Doilea Război Mondial

Incidența COVID-19 reprezintă cea mai severă criză de sănătate și criză economică de după Al Doilea Război Mondial, cu impact fără precedent la nivelul pieței forței de muncă și bunăstării, arată un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Conform unui raport al Băncii Transilvania, OCDE a publicat prima ediție din 2020 a raportului macroeconomic mondial, cu titlul “World Economy on a Tightrope”. În cadrul raportului experții OCDE prezintă două scenarii macroeconomice, cu un singur val de pandemie, respectiv cu două valuri ale acestui șoc.

Conform acestui raport incidența COVID-19 reprezintă cea mai severă criză de sănătate și criză economică de după Al Doilea Război Mondial, cu impact fără precedent la nivelul pieței forței de muncă și bunăstării.

În accepțiunea OCDE economia mondială se poziționează în prezent în a doua fază a maratonului declanșat de incidența pandemiei, caracterizată prin relaxarea graduală a restricțiilor și atitudine vigilentă pentru evitarea apariției altui val.


Preluat de la: Publika.md