Armata rusă simulează atacuri în Marea Baltică. NATO, luată în vizor

Armata rusă a efectuat recent exerciţii în Marea Baltică, într-o nouă demonstraţie de forţă în faţa Alianţei Nord-Atlantice.

Bombardiere Su-24 şi avioane de vânătoare Su-30SM au simulat atacuri asupra unor ţinte maritime în zone delimitate în Marea Baltică, anunţă Flota rusă la Marea Baltică într-un comunicat preluat de agenţia de presă TASS. Piloţii „au efectuat atacuri de antrenament împotriva unor ţinte care simulau un grup de nave ale unui inamic fictiv”, se arată în comunicat.

Potrivit TASS, aceste exerciţii au implicat mai mult de zece avioane. Comunicatul nu conţine informaţii despre perioada efectuării antrenamentului, dar este difuzat în contextul unor manevre NATO în regiune.

NATO a început luni exerciţiul Baltops 2020, focalizat pe pregătirea de luptă a forţelor sale în Marea Baltică, transmite agenţia de presă DPA, preluată de antena3.ro.

3.000 de militari din 19 ţări participă la Baltops 2020 pentru a-şi dezvolta, potrivit NATO, capacitatea de a „reacţiona rapid în timpul crizelor”. NATO răspunde astfel unor solicitări de întărire în faţa Rusiei, care şi-a înmulţit în ultimul timp acţiunile ostile în străinătate, manifestate prin agresiuni armate, expansiune teritorială, întreţinerea unor războaie, atacuri cibernetice, campanii de dezinformare etc.


Preluat de la: Publika.md