Studiu: Obezitatea crește riscul complicațiilor sau chiar decesului în cazul persoanelor infectate cu coronavirus

Obezitatea crește riscul complicațiilor sau chiar decesului în cazul persoanelor infectate cu coronavirus, potrivit unui studiu realizat de Public Health England, citat de BBC şi digi24.ro.

În urma examinării cazurilor de COVID, specialiștii au constatat că persoanele cu un exces de greutate, prezintă un risc mai mare de a necesita internare sau chiar terapie intensivă în cazul în care sunt infectaţi cu noul virus.

Dr. Alison Tedstone, nutriţionist şef în cadrul Public Health England, a declarat că dovezile actuale arată clar că persoanele supraponderale sau obeze prezintă un risc mai mare de complicaţii sau deces din cauza COVID-19.

„Pierderea în greutate poate aduce beneficii uriaşe pentru sănătate şi poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva riscurilor cauzate de COVID-19”, a explicat specialista.

Marea Britanie are unul dintre cele mai înalte niveluri de obezitate din Europa Occidentală. Aproape două treimi din adulții din Anglia sunt supraponderali sau obezi, cifre similare fiind înregistrate în Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord.


Preluat de la: Publika.md