Studenţii din Tiraspol, obligați să facă testul COVID-19 ca să poată veni la Chișinău. Biroul de Reintegrare critică decizia

Biroul de Reintegrare critică decizia autoproclamatelor autorităţi de la Tiraspol de a-i obliga pe studenţi să îşi facă testul COVID-19 pentru a putea traversa linia administrativă. 

Într-un comunicat de presă, Chişinăul menţionează că este inadmisibil ca tinerii să-şi facă testul din bani proprii. Măsura a fost impusă pentru studenţii din regiunea transnistreană care îşi fac studiile în instituţiile de învăţământ din dreapta Nistrului.

Biroul de Reintegrare susţine că, pe lângă presiunea financiară, această decizie este o barieră de circulaţie. În plus, este încălcat dreptul tinerilor la educaţie. În aceste sens, autorităţile de la Chişinău au trimis o notă de protest Tiraspolului. De la începutul pandemiei, circulaţia în stânga Nistrului a fost restricţionată.

Cetăţenii din regiunea transnistreană au putut traversa linia administrativă doar la scrutinul prezidenţial, pentru a-şi exercita dreptul la vot.


Preluat de la: Publika.md