Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până 31 august / Un nou salt de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în R. Moldova

 

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până 31 august în Rep. Moldova. O decizie în acest sens a fost aprobată, vineri, 24 iulie, la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Premierul Ion Chicu a spus că decizia a fost luată după ce situația din regiuni și pe plan global se agravează.

Sunt în continuare în vigoare mai multe restricții. Grădinițele sunt închise până la 1 septembrie 2020. Este în continuare valabil un regim special pentru persoanele care au o vârstă mai mare de 63 de ani. Cluburile de noapte rămân în continuare închise și se păstrează restricțiile de a organiza nunți și cumătrii.

Autoritățile au permis și unele relaxări. Astfel, în unitățile HoReCA se vor permite organizarea omagierilor, meselor de pomenire, cu instrucțiuni clare și până 50 de persoane.

Și la noi a încetat acel trend descendent, care a fost din iunie încoace. „S-au stabilizat” numărul de cazuri la 300 în timpul săptămânii și 200 în week-end. Acesta e număr foarte mare pentru R. Moldova. Speranțele noastre că se va diminua numărul de cazuri nu se adeveresc. Se reactivează noi spitale, a spus Ion Chicu.

378 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Rep. Moldova.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 22 483 d3e cazuri.

Din numărul total al cazurilor raportare astăzi, 29 sunt în rândul lucrătorilor medicali, fiind vorba inclusiv despre 4 medici și 24 de asistenți medicali.

Până în prezent, 15407 persoane s-au vindecat de COVID-19.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore, 7 persoane au murit din cauza complicațiilor provocate de infecție, iar bilanțul deceselor a urcat la 726 de cazuri

https://radiochisinau.md/ 


Preluat de la: Timpul.md