Şosele reparate în 2020: Au fost daţi în exploatare peste 89 de km de drum

Anul trecut au fost date în exploatare cinci sectoare de drum cu o lungime totală de 89 de km, construite din surse externe. Potrivit Administraţiei de stat a drumurilor, costul total al lucrărilor a fost de aproximativ 872 de milioane de lei.

La începutul lunii octombrie au fost dați în exploatare 44,2 km din drumul național R1. Şoseaua trece prin orașul Călărași, satul Bahmut și comuna Sipoteni din raionul Călărași, precum şi prin localitatea Rassvet și orașul Bucovăț din raionul Strășeni. Pentru construcţia transonului s-au cheltuit 565 de milioane de lei, bani împrumutaţi de la Banca Europeană de Investiții.

La mijlocul lunii decembrie au fost daţi în exploatare 28 de kilometri din două segmente ale Coridorului 11. Primul segment traversează localitățile Izbiște, Cruglic și Ohrincea din raionul Criuleni, iar al doilea trece prin localitățile Micleşti, Işnovăţ, Hârtopul Mare din raionul Criuleni și Peresecina din Raionul Orhei. Pentru construcţia drumului a fost nevoie de peste 163 milioane de lei, bani de la Banca Mondială.

Tot în decembrie au fost date în exploatare şi două tronsoane din Coridorul 13. Proiectul, cu o lungime de 17,5 kilometri, a costat 144 milioane de lei, bani acordaţi de Banca Mondială. Primul tronson cuprinde localitățile Milești, Bălănești, Pădureni și comuna Seliște din raionul Nisporeni, iar cel de-al doilea trece prin localitatea Seliște din acelaşi raion.


Preluat de la: Publika.md