SONDAJ: Igor Dodon și Maia Sandu rămân favoriți în cursa prezidențială

Igor Dodon și Maia Sandu rămân favoriți în cursa prezidențială. Asta arată datele unui nou sondaj prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit datelor, dacă duminica viitoare am fi chemaţi la urne ca să ne dăm votul pentru viitorul preşedinte al ţării, șeful statului Igor Dodon ar acumula 34,5 la sută din voturi. El este urmat de liderul PAS, Maia Sandu, pentru care ar vota peste 19 procente dintre cei intervievați. Pe al treilea loc în lista favoriților pentru fotoliul de președinte al ţării este liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care se bucură de susținerea a 7,5 la sută dintre participanții la studiu. Urmează primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, cu puțin peste 5 procente din voturi și liderul democraților, Pavel Filip, cu 4,3 la sută.

Același sondaj mai arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, doar trei partide ar accede în viitorul legislativ. Cele mai multe mandate le-ar obține Partidul Socialiștilor, pentru care ar vota 34 la sută din totalul participanților la studiu. Partidul Acțiune și Solidaritate ar strânge aproximativ 22 de procente din voturile celor chestionaţi.

La limita pragului electoral este Partidul „ȘOR” cu 5,1 procente. La polul opus se află formațiunea „Partidul Nostru”, pentru care ar vota doar 4,4 la sută, insuficient pentru a accede în Parlament. Aproape patru procente din sufragii ar putea obţine Partidul Democrat din Moldova, iar Platforma DA, doar 3,3 la sută.

Totodată, 11 procente dintre respondenți nu au putut spune pentru ce formaţiune politică ar vota la un eventual scrutin parlamentar anticipat. Sondajul Asociației Sociologilor și Demografilor a fost efectuat în perioada 14 – 24 iulie curent, pe un eșantion de 1175 de persoane, iar marja de eroare este plus minus trei la sută.


Preluat de la: Publika.md