Avion întors pe aeroport, după ce mai mulți pasageri au refuzat să poarte mască de protecție în timpul zborului

Mai mulţi pasageri, care călătoreau pe ruta Atlanta-Detroit, au refuzat să poarte mască în timpul zborului, motiv pentru care piloţii au decis să întoarcă avionul din drum şi să aterizeze pe aeroportul de unde abia decolaseră, informează Mediafax, citat de digi24.ro.

Un purtător de cuvânt al companiei Delta a declarat că zborul a fost întârziat din cauza unor pasageri „care au refuzat să urmeze instrucţiunile echipajului”.

Incidentul nu este unul singular, compania americană raportând mai multe situaţii asemănătoare.

Delta are o politică proprie strictă în ceea ce priveşte purtatul măştii de protecţie în aeronave, iar începând cu această săptămână, pasagerii care suferă de anumite boli şi nu pot purta mască trebuie să fie evaluaţi medical, în mediul virtual, înaintea zborului. Dacă acest lucru nu este posibil, operatorul le cere pasagerilor să ia în calcul anularea călătoriei.

„Încurajăm clienţii care nu pot purta mască de protecţie să reconsidere situaţia. Dacă decid să călătorească, sunt bineveniţi la bordul aeroanvelor noastre după completarea unei consultaţii virtuale, pentru a ne asigura că toată lumea este în siguranţă. Nu există ceva mai important decât sănătatea”, se arată într-un comunicat emis de Delta.


Preluat de la: Publika.md