Sondaj: Cine sunt favoriții la alegerile prezidențiale programate pentru 1 noiembrie

Igor Dodon și Maia Sandu sunt favoriți în cursa pentru alegerile prezidențiale. Potrivit datelor sondajului „Stratificarea socială în Republica Moldova după trei decenii de independență”, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri directe pentru desemnarea șefului statului, pentru Igor Dodon ar vota 32,4 la sută dintre respondenți, 21% ar alege-o pe Maia Sandu, iar 5,4 ar vota pentru Renato Usatîi. 

Pentru candidatura Partidului „Șor” ar opta 4,4%, 4 la sută sunt pentru Andrei Năstase, 3% pentru Pavel Filip, 2,8 la sută pentru Vladimir Voronin, 1% pentru Octavian Țâcu. Pentru alte persoane și-ar da votul 1,4 la sută dintre participanții la sondaj. Totodată, 7,5 la sută dintre respondenți spun că nu vor participa la alegeri, iar 17,7% nu au încredere în nimeni.

Totodată, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 65,7 la sută dintre moldoveni spun că s-ar prezenta la urne, răspunsul a 16,8 la sută dintre intervievați a fost că probabil ar merge la vot, 7,6% probabil că nu și-ar exprima votul, iar 6,5 la sută nu vor participa la alegeri.

Întrebați cum ar aprecia faptul, dacă în 2020 în Republica Moldova ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, 52,4 la sută dintre moldoveni spun că pozitiv, 36,9%-negativ, iar 10,7 la sută dintre respondenți spun că le este indiferent sau că nu știu cum ar reacționa.

Sondajul „Stratificarea socială în Republica Moldova după trei decenii de independență” a fost realizat în perioada 5-20 august pe un eșantion de 1 191 persoane din 83 localități și are o marjă de eroare de 3 la sută.


Preluat de la: Publika.md