Socialiștii se află într-o vizită de lucru în Austria

În cadrul dialogului, părțile au acordat o atenție sporită relațiilor bilaterale moldo-austriece în domeniul economic, politic, cultural și umanitar. În mod special au fost abordate chestiuni legate de industrializarea agriculturii și Industria Moldovei, modernizarea infrastructurii și perspectiva construcției unor centre de producție mari cu implicarea investițiilor austriece.

De asemenea, interlocutorii au discutat despre menținerea și consolidarea neutralității permanente în contextul crizei de securitate din regiune. După cum s-a menționat, Austria este pentru Moldova un exemplu de consolidare a clasei politice în jurul ideii de neutralitate permanentă în cadrul UE, care este susținută de marea majoritate a austriecilor.

Socialiștii le-au comunicat colegilor din Austria că pe parcursul cooperării ulterioare cu Uniunea Europeană și în eventualitatea negocierilor privind aderarea la UE, PSRM își va direcționa toate eforturile pentru apărarea și protejarea intereselor naționale ale Republicii Moldova, păstrarea neutralității și suveranității, precum și va promova o politică externă deschisă și independentă.


Preluat de la: Unimedia.info