Socialiştii contraatacă. Acuzații dure la adresa fostului ministru al Sănătății Ruxanda Glavan

Acuzații dure la adresa fostului ministru al Sănătății, Ruxanda Glavan. Deputatul PSRM Vladimir Odnostalco o acuză că în 2016, când era în funcţie, ar fi distrus sistemul de sănătate, că a închis câteva laboratoare și a majorat preţurile la mai multe servicii medicale.

VLADIMIR ODNOSTALCO, deputat PSRM: „În acest ordin este vorba despre reorganizarea, care, de fapt, în opinia doamnei Glavan însemna lichidarea laboratoarelor. Acest lucru a dus la faptul că din 26 de laboratoare, aici este lista, rămân doar zece.”

De cealaltă parte, deputatul PRO MOLDOVA, Ruxanda Glavan, neagă acuzațiile. Parlamentarul a scris pe Facebook că, de fapt, prin ordinul emis acum patru ani, laboratoarele au fost reorganizate, nu lichidate.

Glavan îi recomandă lui Odnostalco să facă studii în domeniul medicinei pentru a înțelege aceste noțiuni și ce presupune procesul de reorganizare. Acuzațiile PSRM vin în contextul în care, acum două săptămâni, PRO MOLDOVA a depus o moțiune simplă împotriva politicilor din sănătate. Textul moțiunii a fost citit de Ruxanda Glavan.

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a declarat că fracțiunea socialistă nu va susține moțiunea simplă. Alte fracțiuni nu s-au expus, deocamdată, pe acest subiect. Moțiunea simplă împotriva politicilor în domeniul sănătății a fost semnată de 22 de deputaţi, printre care parlamentarii de la PRO MOLDOVA și cei din fracțiunea Partidului „Șor”.

Potrivit regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi, iar data examinării moţiunii în plen urmează să fie decisă la Biroul Permanent în cel mult 14 zile.

 


Preluat de la: Publika.md